
Urządzenia i Akcesoria
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
10 porcji
Składniki
Napój migdałowo-daktylowy
-
migdałów, blanszowanych250 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek50 g
-
wody1500 g
Pudding chlebowy
-
masło do natłuszczenia
-
biały chleb, czerstwy (0,5-0,75 bochenka, pokrojonego na kromki, patrz wskazówka)
-
jajek8
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego80 g
-
laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)1
-
cynamonu, mielonego1 szczypta
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
Sos z owoców jagodowych
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego150 g
-
owoców jagodowych, świeżych150 g
-
jogurt grecki do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
402 kcal /
1682 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
18.4 g
Węglowodany
46.3 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
266.2 mg