Pudding chlebowy z owocami jagodowymi

Pudding chlebowy z owocami jagodowymi

4.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
10 porcji

Składniki

Napój migdałowo-daktylowy
  • migdałów, blanszowanych
    250 g
  • daktyli, suszonych, bez pestek
    50 g
  • wody
    1500 g
Pudding chlebowy
  • masło do natłuszczenia
  • biały chleb, czerstwy (0,5-0,75 bochenka, pokrojonego na kromki, patrz wskazówka)
  • jajek
    8
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    80 g
  • laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
    1
  • cynamonu, mielonego
    1 szczypta
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
Sos z owoców jagodowych
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    50 g
  • soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
    150 g
  • owoców jagodowych, świeżych
    150 g
  • jogurt grecki do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 402 kcal / 1682 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 18.4 g
Węglowodany 46.3 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 266.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...