
Urządzenia i Akcesoria
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
10 porcji
Składniki
Napój migdałowo-daktylowy
-
250 g migdałów, blanszowanych
-
50 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
1500 g wody
Pudding chlebowy
-
masło do natłuszczenia
-
biały chleb, czerstwy (0,5-0,75 bochenka, pokrojonego na kromki, patrz wskazówka)
-
8 jajek
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Sos z owoców jagodowych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
150 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
150 g owoców jagodowych, świeżych
-
jogurt grecki do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
402 kcal /
1682 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
18.4 g
Węglowodany
46.3 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
266.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gruzińskie placki z mięsem (kubdari)
1 godz. 50 min
Makaron w sosie dyniowym
45 min
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 15 min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1 godz. 45 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1 godz. 20 min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6)
2 godz. 15 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 godz. 5 min
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min