Migdałowe ciasto z tahini

Migdałowe ciasto z tahini

4.4 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 kawałków

Składniki

Migdałowe ciasto z tahini
  • ziaren sezamu, białego
    30 g
  • migdałów, blanszowanych
    100 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    180 g
  • cukru
    150 g
  • jajka
    3
  • pasty tahini (patrz wskazówka)
    180 g
  • czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
    30 g
    30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • proszku do pieczenia, bezglutenowego
    1 łyżeczka
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
Polewa czekoladowa
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    200 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    80 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 689.3 kcal / 2883.8 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 55.3 g
Węglowodany 40.7 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Sód 111.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...