
Urządzenia i Akcesoria
Migdałowe ciasto z tahini
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 kawałków
Składniki
Migdałowe ciasto z tahini
-
ziaren sezamu, białego30 g
-
migdałów, blanszowanych100 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki180 g
-
cukru150 g
-
jajka3
-
pasty tahini (patrz wskazówka)180 g
-
czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego30 g
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego1 łyżeczka
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
Polewa czekoladowa
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu80 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
689.3 kcal /
2883.8 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
55.3 g
Węglowodany
40.7 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
23 g
Sód
111.1 mg