Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 55 min
6 porcji
Składniki
-
400 g mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
290 g wrzącej wody
-
30 g oleju
-
2 łyżeczkę soli
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
800 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonego na 5 kawałków (ok. 160 g każdy)
-
500 g piwa porter typu Guinness®
-
100 g wody
-
70 g miodu
-
2 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 łyżki pasty miso
-
2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 gwiazdka anyżu
-
1 laska cynamonu przełamaną na pół
-
1 puszka czarnej fasoli, z puszki odsączonej, do podania (ok. 280 g)
-
1 czerwona cebula pokrojona w piórka, do podania
-
papryczka chili jalapeño, marynowana w plastrach, do podania
-
liście kolendry, świeże do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1187 mg
Białko
36.2 g
Kalorie
3297.7 kJ /
788.2 kcal
Tłuszcz
30.5 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
86.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Aperol slush
5 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Surówka z krojonymi warzywami i kiszoną kapustą
15 min
Steki marynowane w kawie i sałatka z dressingiem owocowym
4 godz. 30 min
Pizza rzymska
24 godz.
Tacos z szarpanym kurczakiem al pastor
45 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min