
Urządzenia i Akcesoria
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 sztuk
Składniki
Gofry
-
jajka3
-
soli3 szczypty
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
mleka200 g
-
mąki pszennej200 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
olej ilość do natłuszczenia
Puszysty ser feta
-
orzechów pistacjowych, solonych30 g
-
sera feta pokrojonego na kawałki200 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki170 g
-
jogurtu naturalnego100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
soli2 szczypty
-
szczypiorku, świeżego posiekanego20 g
-
miodu płynnego3 - 4 łyżki
-
suszonych płatków chili½ łyżeczki
-
czosnku, mielonego2 - 3 szczypty
-
papryki wędzonej, mielonej2 - 3 szczypty
-
łososia wędzonego na zimno (200-250 g)2 opakowania
-
koperek, świeży do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
417.5 kcal /
1746.6 kJ
Białko
17.1 g
Tłuszcz
24.9 g
Węglowodany
32.2 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
13.6 g
Sód
747 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIA
12 Przepisów
Polska
Polska