
Urządzenia i Akcesoria
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 sztuk
Składniki
Gofry
-
3 jajka
-
3 szczypty soli
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g mleka
-
200 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
olej ilość do natłuszczenia
Puszysty ser feta
-
30 g orzechów pistacjowych, solonych
-
200 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
170 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
100 g jogurtu naturalnego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty soli
-
20 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
3 - 4 łyżki miodu płynnego
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
2 - 3 szczypty czosnku, mielonego
-
2 - 3 szczypty papryki wędzonej, mielonej
-
2 opakowania łososia wędzonego na zimno (200-250 g)
-
koperek, świeży do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
417.5 kcal /
1746.6 kJ
Białko
17.1 g
Tłuszcz
24.9 g
Węglowodany
32.2 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
13.6 g
Sód
747 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIA
12 Przepisów
Polska
Polska