Urządzenia i Akcesoria
Chrupiąca sałatka ziemniaczana z ubijaną fetą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
100 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1000 g wody
-
1000 g ziemniaków, sałatkowych (niemączystych, patrz wskazówka), małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ubijana feta
-
200 g sera feta w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
50 g serka kremowego śmietankowego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
50 g śmietany, 36% tłuszczu
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ opakowania rukoli (65-70 g)
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do posypania
Zielony sos
-
1 ząbek czosnku
-
30 g liści szpinaku, świeżych
-
20 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g koperku, świeżego
-
1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
50 g jogurtu greckiego
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
40 g oliwy z oliwek
-
40 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka musztardy francuskiej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
830 mg
Białko
16.7 g
Kalorie
2050.7 kJ /
490.1 kcal
Tłuszcz
32.1 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
35.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Comfort food
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Indyk à la Wellington z sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20 min
Pistacjowa carbonara
40 min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1 godz.
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Pascha Wielkanocna
12 godz. 30 min
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min