
Urządzenia i Akcesoria
Spring rolls z kurczakiem i sosem orzechowym (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
Kurczak i makaron ryżowy na parze
-
ryżowego makaronu, vermicelli120 g
-
woda letnia, do namoczenia
-
wody400 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry300 g
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
curry, mielone do oprószenia
-
sosu sojowego2 łyżki
-
oleju sezamowego1 łyżeczka
Sos orzechowy
-
ząbek czosnku1
-
masła orzechowego100 g
-
wody mineralnej, niegazowanej80 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego20 g
-
sosu sojowego20 g
-
oleju sezamowego5 g
-
chili, mielonego¼ łyżeczki
Zwijanie spring rolls
-
marchewki z odciętymi końcówkami150 g
-
ogórka nieobranego, z odciętymi końcówkami200 g
-
awokado dojrzałe ale jędrne, bez pestki, przekrojone na pół1
-
sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
liści szpinaku baby, świeżych30 g
-
woda letnia, do namoczenia
-
płatów papieru ryżowego12
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
187.8 kcal /
785.6 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
19.5 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
307.5 mg