Urządzenia i Akcesoria
Kremowy dip z fety
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
8 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
400 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
100 g jogurtu greckiego
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
200.2 kcal /
837.5 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
16.9 g
Węglowodany
4.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Sód
464.2 mg