Urządzenia i Akcesoria
Kremowy dip z fety
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
8 porcji
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
sera feta pokrojonego na kawałki400 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
jogurtu greckiego100 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
200.2 kcal /
837.5 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
16.9 g
Węglowodany
4.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Sód
464.2 mg