Urządzenia i Akcesoria
Kremowy dip z fety
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
8 porcji
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
sera feta pokrojonego na kawałki400 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
jogurtu greckiego100 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
200.2 kcal /
837.5 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
16.9 g
Węglowodany
4.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Sód
464.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1 godz. 20 min
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6)
55 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6)
30 min
Tort Sachera
3 godz. 30 min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM5)
1 godz. 10 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6)
45 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6)
15 min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie paprykowym z makaronem
1 godz. 20 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
45 min