Kremowy dip z fety

4.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
8 porcji

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    ½
  • sera feta pokrojonego na kawałki
    400 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • jogurtu greckiego
    100 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 200.2 kcal / 837.5 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 4.1 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 464.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...