Kremowy dip z fety

4.8 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
8 porcji

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 400 g sera feta pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 100 g jogurtu greckiego
  • 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 200.2 kcal / 837.5 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 4.1 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 464.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...