Urządzenia i Akcesoria
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
400 - 500 g ogórków Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
5 g kolendry, świeżej tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
1 łyżka octu ryżowego
-
½ łyżeczki cukru
-
2 łyżki sosu sojowego
-
2 szczypty soli
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
517.2 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
411.4 kJ /
98.3 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
7.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
25 min
Ogórki po azjatycku (TM6)
1 godz. 30 min
Paella z owocami morza
50 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Tantanmen Ramen
45 min
Makaron udon z kaczką
25 min