Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
400 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
325 g wody
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
500 g kopytek, gotowych
-
200 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę200 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
-
10 g mąki pszennej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1225.5 mg
Białko
28.1 g
Kalorie
2153.9 kJ /
514.8 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
71.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1 godz. 20 min
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 godz. 40 min
Risotto z warzywami i rybą (TM6, TM7)
30 min
Sycylijskie pulpety drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem
40 min
Makaron Pastalaya z Luizjany
1 godz.
Curry z kurczaka z morelami i ryżem
40 min
Kurczak w sosie orzechowym z makaronem
40 min
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1 godz.
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Dyniowe ragout z ryżem
1 godz.