Pasta con pesto di carciofi

Pasta con pesto di carciofi

3.7 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • cuori di carciofo
    6
  • limone il succo spremuto fresco
    1
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di vino bianco
    50 g
  • di acqua
    200 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di pasta
    320 g
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di gherigli di noci + q.b.
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 582.3 kcal / 2436.5 kJ
Białko 21.2 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 66.7 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 470.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...