Sautè di cozze e vongole

Sautè di cozze e vongole

4.9 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 - 2 spicchi di aglio a piacere
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di pomodorini a metà
  • 1 pizzico di sale
  • 400 g di acqua
  • 100 g di vino bianco
  • 700 g di cozze fresche pulite
  • 500 g di vongole fresche, pulite
  • 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
  • fette di pane tostate, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 364.8 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 634.8 kJ / 151.8 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...