Sautè di cozze e vongole

Sautè di cozze e vongole

4.9 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • spicchi di aglio a piacere
    1 - 2
  • peperoncino secco piccante
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di pomodorini a metà
    200 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di acqua
    400 g
  • di vino bianco
    100 g
  • di cozze fresche pulite
    700 g
  • di vongole fresche, pulite
    500 g
  • di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
    1 - 2 pizzichi
  • fette di pane tostate, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 151.8 kcal / 634.8 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 4.4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 364.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...