Zuppa di patate novelle, carciofi e scarola
TM6 TM5

Zuppa di patate novelle, carciofi e scarola

3.9 (15 ocen)

Składniki

  • 60 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 3 carciofi puliti, a fettine ed immersi in una ciotola con acqua e limone
  • 400 di scarola pulita, a listarelle
  • 400 di patate novelle, pelate e a cubetti (1x1 cm)
  • 900 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
990.8 kJ / 236.8 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
12.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
7.4 g
Sód
181.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy