Urządzenia i Akcesoria
Przystawka dla 4 osób: Quiche z serem i gruszką; Koktajl z krewetek; Poncz z Prosecco
Składniki
Quiche z serem i gruszką
-
150 g mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
75 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
50 g wody schłodzonej
-
½ łyżeczki soli plus 2-3 szczypty soli
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
150 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki200 g sera brie pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
150 g kostek boczku (opcjonalnie)
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 gruszka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki, następnie w 2 mm plastry
Koktajl z krewetek
-
600 g wody
-
400 g krewetek, surowych, obranych małych lub średnich
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
5 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
60 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
300 g soku pomidorowego
-
120 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
Poncz z Prosecco i podanie
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
10 g cukru
-
300 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
-
750 - 800 g wina musującego, typu Prosecco
-
300 g lemoniady (patrz wskazówka)
-
1 plaster cytryn
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w 1 cm kostkę
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
4 godz. 30 min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 godz.
Bliskowschodni brunch
1 godz. 20 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 godz. 20 min
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11 godz.
Tarta z gruszkami i serem brie
1 godz. 25 min