
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
Składniki
-
cytryna ekologiczna1
-
wody500 g
-
masła (opcjonalnie, patrz wskazówka)5 g
-
ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki700 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
zielonych szparagów (ok. 500 g), bez twardych części1 pęczek
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
koperku, świeżego tylko liście10 - 15 g
-
liści mięty, świeżych5 - 6
-
ząbki czosnku2
-
jogurtu typu greckiego200 g
-
majonezu50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry bez ości, pokrojonego na 3 cm kawałki450 - 500 g
-
jajko1
-
bułki tartej20 g
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1 godz.
Potrawka z kurczaka i bobu z brokułowym makaronem orzo
55 min
Klopsiki z indyka i boczku; Młode ziemniaki; Duszona młoda kapusta
45 min
Łosoś à la Wellington
1 godz. 20 min
Shakshuka z czerwoną soczewicą i fetą; Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą
35 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
1 godz. 10 min
Łosoś w sosie mango curry z ziołowym ryżem
40 min
Dorsz w ziołowej kruszonce z ryżem, szpinakiem i sosem cytrynowym
40 min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwkami z ziemniakami
1 godz. 20 min
Pizzaiola z kurczaka z purée selerowo-ziemniaczanym
1 godz.
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min