Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
Składniki
-
1 cytryna ekologiczna
-
500 g wody
-
5 g masła (opcjonalnie, patrz wskazówka)
-
700 g ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 pęczek zielonych szparagów (ok. 500 g), bez twardych części
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 - 15 g koperku, świeżego tylko liście
-
5 - 6 liści mięty, świeżych
-
2 ząbki czosnku
-
200 g jogurtu typu greckiego
-
50 g majonezu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
450 - 500 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry bez ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 jajko
-
20 g bułki tartej
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś à la Wellington
1h 20min
Roladki z kurczaka z warzywnym kuskusem; Tiramisu truskawkowo-melonowe
1h 35min
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1h
Potrawka z kurczaka i bobu z brokułowym makaronem orzo
55min
Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki
45min
Szybki ryż à la paella, sałatka pipirrana; Mus z białej czekolady i sos owocowy
1h
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1h 30min
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45min
Łosoś w sosie mango curry z ziołowym ryżem
40min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwkami z ziemniakami
1h 20min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1h 5min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40min