Urządzenia i Akcesoria
Turbot w szampańskim sosie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Ryż basmati
-
1300 g wody
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
300 g ryżu basmati
Turbot w szampańskim sosie
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
100 g masła w tym 80 g miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
80 g wody
-
140 g wina musującego, typu Prosecco140 g szampana
-
¾ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej¾ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka sosu rybnego
-
6 filetów z ryby o białym mięsie, np. z dorsza, halibuta, o grubości 1-1,5 cm (ok. 150 g każdy)6 filetów z turbota (ok. 150 g każdy)
-
2 szczypty soli
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu, w temp. pokojowej30 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
-
5 żółtek
-
koperek, świeży (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1177.9 mg
Białko
71.2 g
Kalorie
3449.7 kJ /
824.5 kcal
Tłuszcz
36.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
15.4 g
Węglowodany
42.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 min
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 godz.
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2 godz. 15 min
Indyk w glazurze pomarańczowej
29 godz. 45 min
Ryba z sosem tahini i kalafiorową sałatką tabbouleh
35 min
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40 min
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Bowl z ryżem i łososiem
50 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min