Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 80 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
- 6 jajek
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 500 g wody
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1005.4 kJ / 240.3 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 676.6 mg
Alternatywne przepisy
Zapiekana potrawka z mięsa i warzyw z rosołu
1h
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
2h
Batony warzywno-serowe
1h
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6)
45 min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Kąski serowo-brokułowe
55 min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 min
Kokosowy omlet z białek
45 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1h 55min
Placek czosnkowo-serowy
2h