Urządzenia i Akcesoria
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Bulgur i warzywa gotowane na parze
-
900 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
300 g kaszy bulgur
-
400 g różyczek kalafiora
-
300 g marchewki pokrojonej w słupki (ok. 5 x 1 cm)
Płynny karmel
-
150 g cukru
-
45 g wody
-
½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Karmelizowany boczek
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki
-
800 g boczku, surowego, bez kości, ze skórą lub bez skóry, pokrojonego w 1 cm plastry, następnie na kawałki (ok. 5 x 3 cm)
-
30 g octu ryżowego30 g białego wina
-
50 g sosu sojowego
-
2 gwiazdki anyżu
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
150 g wody
-
skrobi kukurydzianej, wymieszana z 3 łyżkami zimnej wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej wymieszana z 3 łyżkami zimnej wody
-
1 cytryna pokrojona w ósemki
-
1 łodyżka zielonej cebulki ze szczypiorkiem drobno posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1347.9 mg
Białko
21.5 g
Kalorie
4389.7 kJ /
1049.2 kcal
Tłuszcz
75.2 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
26.4 g
Węglowodany
75.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gotowana kukurydza z majonezem chipotle i salsą z kolendry
1 godz.
Sałatka ryżowa z warzywami i szynką; Deser z mascaropne i winogronami
50 min
Żurek XXL
1 godz.
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Rösti (TM6, TM7)
40 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
1 godz. 40 min
Chłodnik z botwinki
1 godz.
Obieranie czosnku (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Kasza bulgur z warzywami; Omlet z wędzonym łososiem
40 min
Cytrynowe skrzydełka z ryżem z warzywami (z osłoną noża miksującego)
40 min
Gotowanie ryżu (w stacji Thermomix Friend®)
25 min
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
6 godz. 25 min