Urządzenia i Akcesoria
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
Składniki
Bulgur i warzywa gotowane na parze
-
900 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
300 g kaszy bulgur
-
400 g różyczek kalafiora
-
300 g marchewki pokrojonej w słupki (ok. 5 x 1 cm)
Płynny karmel
-
150 g cukru
-
45 g wody
-
½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Karmelizowany boczek
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki
-
800 g boczku, surowego, bez kości, ze skórą lub bez skóry, pokrojonego w 1 cm plastry, następnie na kawałki (ok. 5 x 3 cm)
-
30 g octu ryżowego30 g białego wina
-
50 g sosu sojowego
-
2 gwiazdki anyżu
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
150 g wody
-
skrobi kukurydzianej, wymieszana z 3 łyżkami zimnej wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej wymieszana z 3 łyżkami zimnej wody
-
1 cytryna pokrojona w ósemki
-
1 łodyżka zielonej cebulki ze szczypiorkiem drobno posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekana potrawka z mięsa i warzyw z rosołu
1 Std.
Obieranie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Obieranie marchewki (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Obieranie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Obieranie i gotowanie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 Min
Obieranie czosnku (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1 Std. 45 Min
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 50 Min
Bułeczki na parze z szarpanym kurczakiem i salsą z awokado
45 Min
Zrazy wołowe z czerwoną kapustą na ciepło
2 Std. 10 Min
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std. 15 Min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 Min