Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)

Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)

4.8 22 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • olej od natłuszczenia
  • ziemniaków obranych, całych lub przekrojonych na pół, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    600 g
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    80 g
    80 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • soli
    1 łyżeczka
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • liści tymianku, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
    1 - 2 gałązki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    150 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 475.8 kcal / 1990.9 kJ
Białko 13.7 g
Tłuszcz 34.4 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 21.4 g
Sód 801.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...