Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
olej od natłuszczenia
-
600 g ziemniaków obranych, całych lub przekrojonych na pół, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
1 - 2 gałązki liści tymianku, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
801.5 mg
Białko
13.7 g
Kalorie
1990.9 kJ /
475.8 kcal
Tłuszcz
34.4 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
21.4 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Wegetariańskie hot dogi ze szparagami
40 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6, TM7)
55 min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM5)
1 godz. 10 min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 godz. 25 min
Pomidorowe kulki ryżowe
40 min
Gratin z ziemniaków (TM5)
50 min
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1 godz. 5 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Fińskie ciasteczka zimowe (Joulutorttu)
1 godz. 15 min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Pieczone ziemniaki nadziewane indykiem i surówką z kapusty (kumpir)
1 godz. 15 min