
Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
olej od natłuszczenia
-
ziemniaków obranych, całych lub przekrojonych na pół, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika600 g
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika80 g
-
soli1 łyżeczka
-
ząbki czosnku1 - 2
-
liści tymianku, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji1 - 2 gałązki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
475.8 kcal /
1990.9 kJ
Białko
13.7 g
Tłuszcz
34.4 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
21.4 g
Sód
801.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6)
30 min
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1 godz. 15 min
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
55 min
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1 godz. 35 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Pizza bianca z długodojrzewającą szynką i pomidorkami
1 godz. 30 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 godz.
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min