Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6)

Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6)

4.6 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • sałaty rzymskiej cykorii lub sałaty, przekrojonej na pół, która zmieści się w szerokiej części podajnika
    150 g
  • gruszek średnio twardych, przekrojonych na pół, bez gniazd nasiennych
    600 g
  • oleju z orzechów włoskich
    1 łyżka
    1 łyżka oleju o neutralnym smaku
  • sera z niebieską pleśnią (ok. 150 g), pokruszonego (patrz wariant)
    1 opakowanie
  • orzechy laskowe (ok. 50 g), prażone, grubo posiekane

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 327.3 kcal / 1369.5 kJ
Białko 10.5 g
Tłuszcz 22.1 g
Węglowodany 25.8 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 460.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...