
Wersje kompatybilne
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sałaty rzymskiej, cykorii lub sałaty, przekrojonej na pół, która zmieści się w szerokiej części podajnika
- 600 g gruszek, średnio twardych, przekrojonych na pół, bez gniazd nasiennych
-
1
łyżka oleju z orzechów włoskich
lub 1 łyżka oleju o neutralnym smaku - 1 opakowanie sera z niebieską pleśnią (ok. 150 g), pokruszonego (patrz wariant)
- orzechy laskowe (ok. 50 g), prażone, grubo posiekane
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1369.5 kJ / 327.3 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 460.9 mg
Alternatywne przepisy
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10 min
Surówka rainbow slaw (TM6)
15 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6)
15 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)
15 min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6)
15 min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM6)
20 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1 godz. 45 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6)
40 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)
15 min
Pikle z krojonych ogórków (TM6)
48 godz. 20 min