
Urządzenia i Akcesoria
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
sałaty rzymskiej cykorii lub sałaty, przekrojonej na pół, która zmieści się w szerokiej części podajnika150 g
-
gruszek średnio twardych, przekrojonych na pół, bez gniazd nasiennych600 g
-
oleju z orzechów włoskich1 łyżka
-
sera z niebieską pleśnią (ok. 150 g), pokruszonego (patrz wariant)1 opakowanie
-
orzechy laskowe (ok. 50 g), prażone, grubo posiekane
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
327.3 kcal /
1369.5 kJ
Białko
10.5 g
Tłuszcz
22.1 g
Węglowodany
25.8 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Sód
460.9 mg