Sałatka makaronowa z rukolą i groszkiem; Muffiny owocowe

Sałatka makaronowa z rukolą i groszkiem; Muffiny owocowe

3.9 10 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    100 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 350 g makaronu, suchego, krótkiego typu kokardki
  • 250 g zielonego groszku, świeżego
    250 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 1240 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
    2 łyżki migdałów, w słupkach
  • 30 g oliwy z oliwek plus 2 łyżeczki
  • 200 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 200 g mąki pszennej
  • 35 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 100 g płatków owsianych
  • 60 g jogurtu greckiego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 80 g malin, świeżych
    80 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 100 g rukoli (patrz wariant)
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g miodu
  • 40 g octu jabłkowego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1145 kcal / 4790.7 kJ
Białko 42.4 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 186.2 g
Błonnik 15.6 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 1811 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...