
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka makaronowa z rukolą i groszkiem; Muffiny owocowe
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
makaronu, suchego, krótkiego typu kokardki350 g
-
zielonego groszku, świeżego250 g
-
wody1240 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki200 g
-
orzeszków piniowych2 łyżki
-
oliwy z oliwek plus 2 łyżeczki30 g
-
bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki200 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej100 g
-
mąki pszennej200 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego35 g
-
jajka2
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
sody oczyszczonej2 łyżeczki
-
płatków owsianych100 g
-
jogurtu greckiego60 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
malin, świeżych80 g
-
rukoli (patrz wariant)100 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
miodu10 g
-
octu jabłkowego40 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1145 kcal /
4790.7 kJ
Białko
42.4 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
186.2 g
Błonnik
15.6 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
1811 mg