Sałatka makaronowa z rukolą i groszkiem; Muffiny owocowe

Sałatka makaronowa z rukolą i groszkiem; Muffiny owocowe

3.9 10 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    100 g
    100 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • makaronu, suchego, krótkiego typu kokardki
    350 g
  • zielonego groszku, świeżego
    250 g
    250 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • wody
    1240 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    200 g
  • orzeszków piniowych
    2 łyżki
    2 łyżki migdałów, w słupkach
  • oliwy z oliwek plus 2 łyżeczki
    30 g
  • bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
    200 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    100 g
  • mąki pszennej
    200 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    35 g
  • jajka
    2
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
  • sody oczyszczonej
    2 łyżeczki
  • płatków owsianych
    100 g
  • jogurtu greckiego
    60 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • malin, świeżych
    80 g
    80 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • rukoli (patrz wariant)
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • miodu
    10 g
  • octu jabłkowego
    40 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1145 kcal / 4790.7 kJ
Białko 42.4 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 186.2 g
Błonnik 15.6 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 1811 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...