Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowe kulki ryżowe
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
20 sztuk
Składniki
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
3 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
30 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
-
450 - 500 g ryżu, ugotowanego ostudzonego, dowolnego rodzaju (patrz wskazówka), podzielonego na kawałki
-
olej do natłuszczenia dłoni i smażenia
-
20 kostek sera żółtego dowolnego (2 x 2 cm, ok. 100 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
65.2 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
428.4 kJ /
102.4 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
10.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Wegańskie burgery
45 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
1 godz.
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 min
Pełnoziarniste pity z warzywami i hummusem
1 godz. 45 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 godz.
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.