
Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowe kulki ryżowe
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
20 sztuk
Składniki
-
jajko1
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu, mielonego½ łyżeczki
-
bazylii, świeżej tylko liście3 gałązki
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych50 g
-
koncentratu pomidorowego70 g
-
bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania30 g
-
ryżu, ugotowanego ostudzonego, dowolnego rodzaju (patrz wskazówka), podzielonego na kawałki450 - 500 g
-
olej do natłuszczenia dłoni i smażenia
-
sera żółtego dowolnego (2 x 2 cm, ok. 100 g)20 kostek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
102.4 kcal /
428.4 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
5.7 g
Węglowodany
10.4 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
65.2 mg