
Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowe kulki ryżowe
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
20 sztuk
Składniki
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
3 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
30 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
-
450 - 500 g ryżu, ugotowanego ostudzonego, dowolnego rodzaju (patrz wskazówka), podzielonego na kawałki
-
olej do natłuszczenia dłoni i smażenia
-
20 kostek sera żółtego dowolnego (2 x 2 cm, ok. 100 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
102.4 kcal /
428.4 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
5.7 g
Węglowodany
10.4 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
65.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1 godz. 20 min
Buraki à la Wellington
3 godz.
Ziemniaczana tortilla na parze (TM5)
45 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Kotleciki orkiszowe z bułki
1 godz. 10 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Kotleciki z chleba
45 min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 godz.
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30 min