
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 3 gałązki bazylii, świeżej, tylko liście
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
- 70 g koncentratu pomidorowego
- 30 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do panierowania
- 450 - 500 g ryżu, ugotowanego, ostudzonego, dowolnego rodzaju (patrz wskazówka), podzielonego na kawałki
- olej, do natłuszczenia dłoni i smażenia
- 20 kostek sera żółtego, dowolnego (2 x 2 cm, ok. 100 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 428.4 kJ / 102.4 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 65.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6)
45 min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
3 godz. 20 min
Wegetariańskie hot dogi ze szparagami
40 min
Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
45 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM5)
45 min
Kąski serowo-brokułowe
55 min