Pomidorowe kulki ryżowe

Pomidorowe kulki ryżowe

4.2 26 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
20 sztuk

Składniki

  • jajko
    1
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • bazylii, świeżej tylko liście
    3 gałązki
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
    50 g
  • koncentratu pomidorowego
    70 g
  • bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
    30 g
  • ryżu, ugotowanego ostudzonego, dowolnego rodzaju (patrz wskazówka), podzielonego na kawałki
    450 - 500 g
  • olej do natłuszczenia dłoni i smażenia
  • sera żółtego dowolnego (2 x 2 cm, ok. 100 g)
    20 kostek

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 102.4 kcal / 428.4 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 10.4 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 65.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...