
Urządzenia i Akcesoria
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 sztuk
Składniki
Omlet Tamago
-
4 jajka
-
40 g wody
-
5 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
10 g sosu sojowego jasnego
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Różowa komosa i smażenie omletu
-
380 g wody
-
15 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
2 łyżki soku z czerwonych buraków
-
2 łyżki octu ryżowego lub jabłkowego
-
1 łyżeczka cukru
-
200 g komosy ryżowej (quinoa)
-
¾ łyżeczki soli
-
olej do smażenia
Zawijanie sushi
-
200 g wody
-
20 g octu ryżowego lub jabłkowego
-
4 płaty wodorostów nori
-
20 g szczypiorku, świeżego (ok. ½ pęczka)
-
½ ogórka przekrojonego wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 5 mm słupki
-
sos sojowy do podania
-
pasta wasabi do podania
-
pasta z imbiru do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
31.3 kcal /
131.2 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
1.1 g
Węglowodany
3.7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
65.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Nachos w tajskim stylu
1 godz.
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
1 godz.
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 godz. 45 min
Wegańskie aïoli
5 godz. 10 min
Letnie rollsy wegańskie
35 min
Sushi z komosy ryżowej i batatów
1 godz. 30 min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8 godz. 30 min
Marchewki w jadalnej ziemi
1 godz. 50 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6)
35 min
Herbata bąbelkowa z tapioką (bubble tea)
1 godz.
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min
Hot dogi pieski
40 min