
Urządzenia i Akcesoria
Granola z marchewką, jabłkiem i jogurtem; Chai latte
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
orzechów, całych, mieszanych np. laskowych, włoskich100 g
-
oleju kokosowego60 g
-
syropu klonowego plus dodatkowa ilość do skropienia (patrz wariant)110 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
cukru kokosowego15 g
-
cynamonu, mielonego2 ½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
płatków owsianych górskich lub błyskawicznych160 g
-
mleka 1,5% tłuszczu (w tym 200 g mleka bardzo zimnego)900 g
-
wody300 g
-
imbiru, suszonego, mielonego1 łyżeczka
-
goździki4
-
kardamonu, mielonego1 ½ łyżeczki
-
herbaty czarnej liściastej10 - 20 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
otrębów pszennych20 g
-
siemienia lnianego15 g
-
skórka otarta z ½ cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
sok z ½ cytryny ekologicznej, świeżo wyciśnięty
-
jogurtu greckiego200 g
-
serka wiejskiego200 g
-
rodzynek15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
561 kcal /
2347.1 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
69 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Sód
460.6 mg