Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
TM6 TM5

Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)

4.5 (14 ocen)

Składniki

  • 400 g mąki pszennej pełnoziarnistej, typu 1850-2000
  • 300 g wody
  • 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 2 łyżeczki suchych drożdży (8 g, patrz wskazówka)
  • 25 g miodu
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 150 g cebuli, przekrojonej pionowo na pół
  • 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
  • 2 łyżeczki rozmarynu, świeżego, posiekanego
    lub 1 - 2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1543.9 kJ / 369 kcal
Białko
9.9 g
Węglowodany
56.6 g
Tłuszcz
11.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
3.5 g
Sód
201.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy