Urządzenia i Akcesoria
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
300 g koziego sera, miękkiego pokrojonego w 0,5 cm plastry
-
350 g bakłażana mieszczącego się w szerokiej części podajnika lub przekrojonego wzdłuż na pół
-
400 g pomidorów śliwkowych bez gniazd nasiennych, mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g liści bazylii, świeżych
-
60 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
50 g miodu płynnego
-
20 g octu jabłkowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Sód
566.9 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
1518 kJ /
362.8 kcal
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
14.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Ryba z sosem tahini i kalafiorową sałatką tabbouleh
35 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min