Urządzenia i Akcesoria
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
300 g koziego sera, miękkiego pokrojonego w 0,5 cm plastry
-
350 g bakłażana mieszczącego się w szerokiej części podajnika lub przekrojonego wzdłuż na pół
-
400 g pomidorów śliwkowych bez gniazd nasiennych, mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g liści bazylii, świeżych
-
60 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
50 g miodu płynnego
-
20 g octu jabłkowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Sód
566.9 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
1518 kJ /
362.8 kcal
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
14.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM5)
25 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 godz.
Wegański pad thai z tofu
45 min
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Kalafior tikka masala
30 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min