Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką

Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką

3.8 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji

Składniki

Tarta warzywna
  • ciecierzycy, suszonej
    150 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    60 g
    60 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 1,5 cm)
    200 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
    170 g
  • wody
    240 - 260 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    2 gałązki
Sałatka
  • ziaren sezamu
    50 g
  • pomarańcza ekologiczna, mała
    1
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
    15 g
  • syropu z agawy
    40 g
  • octu balsamicznego
    40 g
  • oliwy z oliwek
    80 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • roszponki
    100 g
  • rukoli
    150 g
  • rzodkiewek pokrojonych w 1-2 mm plastry
    200 g
  • jabłek kwaśnych, np. Granny Smith, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1-2 cm kostkę
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 675.8 kcal / 2827.3 kJ
Białko 13.3 g
Tłuszcz 44.3 g
Węglowodany 62.5 g
Błonnik 12.5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 986 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...