
Urządzenia i Akcesoria
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
Tarta warzywna
-
ciecierzycy, suszonej150 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia60 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 1,5 cm)200 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)170 g
-
wody240 - 260 g
-
soli1 łyżeczka
-
rozmarynu, świeżego tylko liście2 gałązki
Sałatka
-
ziaren sezamu50 g
-
pomarańcza ekologiczna, mała1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry15 g
-
syropu z agawy40 g
-
octu balsamicznego40 g
-
oliwy z oliwek80 g
-
soli1 łyżeczka
-
roszponki100 g
-
rukoli150 g
-
rzodkiewek pokrojonych w 1-2 mm plastry200 g
-
jabłek kwaśnych, np. Granny Smith, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1-2 cm kostkę300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
675.8 kcal /
2827.3 kJ
Białko
13.3 g
Tłuszcz
44.3 g
Węglowodany
62.5 g
Błonnik
12.5 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
986 mg