
Urządzenia i Akcesoria
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
Tarta warzywna
-
150 g ciecierzycy, suszonej
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 1,5 cm)
-
170 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
240 - 260 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
Sałatka
-
50 g ziaren sezamu
-
1 pomarańcza ekologiczna, mała
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
40 g syropu z agawy
-
1 łyżeczka soli
-
40 g octu balsamicznego
-
80 g oliwy z oliwek
-
200 g rzodkiewek pokrojonych w 1-2 mm plastry
-
300 g jabłek kwaśnych, np. Granny Smith, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1-2 cm kostkę
-
100 g roszponki
-
150 g rukoli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
675.8 kcal /
2827.3 kJ
Białko
13.3 g
Tłuszcz
44.3 g
Węglowodany
62.5 g
Błonnik
12.5 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
986 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6)
50 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM5)
35 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 min
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM6)
20 min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Zupa krem z marchewki z pieczoną ciecierzycą
35 min
Bliskowschodni brunch
1 godz. 20 min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 godz. 50 min
Lekka lasagne z cukinią
55 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min