Urządzenia i Akcesoria
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
2 porcje
Składniki
-
2200 g wody
-
1 ½ czerwonego buraka (ok. 230 g), pokrojonego w ćwiartki
-
½ cytryn ekologicznej
-
75 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1 ½ ząbka czosnku
-
35 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki soli plus 2 szczypty
-
1 ¼ łyżeczki cukru
-
140 g makaronu, suchego, typu świderki Lubella
-
1 ½ łyżki ziaren słonecznika
-
5 g octu balsamicznego
-
½ łyżeczki musztardy
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2322.9 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
2407.4 kJ /
575.4 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
63.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 godz. 40 min
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 15 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
40 min
Włoska sałatka makaronowa
30 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Dyniowe ragout z ryżem
1 godz.