Urządzenia i Akcesoria
Włoska sałatka makaronowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
250 g pomidorka koktajlowego
-
125 g mozzarelli mini odsączonej z zalewy
-
1500 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
5 gałązek bazylii, świeżej tylko liście, pokrojone w paski
-
250 g makaronu, suchego, krótkiego np. maccheroni, farfalle
-
50 g oliwy z oliwek
-
20 g octu balsamicznego
-
30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
10 g musztardy łagodnej, np. miodowej, delikatesowej
-
½ łyżeczki cukru
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1410.1 mg
Białko
15.9 g
Kalorie
1927.5 kJ /
460.7 kcal
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
52.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE UCZNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55 min
Zapiekanka z ziemniakami i makaronem
1 godz. 30 min
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
1 godz.
Makaron z serem feta i pomidorami
40 min
Wrapy z kurczakiem i kukurydzą
40 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 min
Ciastka klocki
1 godz. 40 min