Chou frisé à la crème et spätzlis

Chou frisé à la crème et spätzlis

4.3 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 160 g de jambon arrière en tranches, coupées en quatre
  • 80 g d'oignons coupés en deux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 450 g de chou vert en lamelles (1 cm)
  • ¾ de c. à café de sel
  • 250 g de demi-crème
  • 50 g d'eau
  • 1 c. à soupe de beurre à rôtir
  • 750 g de spätzlis
  • 1 pointe de couteau de noix de muscade
  • 4 pincées de poivre noir, moulu
  • ½ bouquet de persil plat frais haché grossièrement

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 36 g
Kalorie 4073.5 kJ / 973.6 kcal
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 153.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...