![Minipizzas sur une base chou-fleur-fromage Minipizzas sur une base chou-fleur-fromage](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/39080E5C-47BA-45AF-AC59-5F71BBFCF058/Derivates/E1E19103-1CAF-4774-95CC-33ACC2E19393.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte à pizza
- 500 g de chou-fleur, découpé en bouquets
- 250 g d'emmental, coupé en morceaux (2 cm)
- 2 œufs
Garniture et finition
- 1 oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 350 g de tomates-cerises
- 15 g de concentré de tomates
- ½ c. à café de sel
- 1 c. à café d'origan séché
- 1 boule de mozzarella (125 g) coupée en tranches (5 mm); couper en deux les grandes tranches
- quelques brins de basilic frais pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1793 kJ / 428 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili con cervelas
1h
Polenta et ragoût de champignons
45min
Quiche saumon, épinards, feta
1h
Tagliolini à la courge
1h 20min
Quiche aux asperges
1h
Gâteau oignons-fromage
1h 15min
Tarte flambée aux poireaux
40 min
Risotto au citron et épinards
30 min
Menu : Risotto aux épinards et salade pommes-carottes
40 min
One pot penne-poireaux
30 min
Gratin de quinoa et brocolis
1h 10min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40 min