Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g de beurre
- 300 g de fromages suisses, tous types (p. ex. Appenzell corsé, Gruyère, Emmental ou Tilsit), en morceaux (2 cm) (voir conseil)
- 100 g de lait
- 1 œuf
- 50 g de farine
- ½ c. à café de paprika doux
- ¼ de c. à café de sel
- ¼ de c. à café de poivre noir, moulu
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- 8 tranches de pain bis (env. 1 cm d’épaisseur, env. 50 g, voir conseil)
-
8
c. à soupe de vin blanc
lub 8 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2895 kJ / 693 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Ragoût de pommes de terre et de champignons
1h
Gratin de hachis et cornettes
1h 10min
One-Pot-Pasta au jambon
25 min
Risotto à la tomate et au basilic
30min
Salade au cervelas et fromage (TM6)
25 min
Risotto alle cinque P
30min
Rösti bernois
40min
Pain bis gratiné à la méditerranéenne
35 Min
Tarte au gruyère
50min
Salade de cervelas au fromage
10 min
Pâtes au four rapides
55min
Croissants au jambon
35 Min