Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 gousses d'ail
- 2 - 3 brins de thym, frais, feuilles lavées et séchées
- 400 g de tomates-cerises, coupées en deux
- 40 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 15 - 20 g de cèpes déshydratés, réhydratés dans de l’eau tiède pendant 20 min et essorés
- 300 g d'aubergines, la chair coupée en dés (1-2 cm)
- 1 c. à café de sel
- 350 g de pâte sèche, type bucatini
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1992 kJ / 476 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto à la tomate et burrata
30 min
Risotto aux épinards et asperges
40 min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50 menit
Gratin de quinoa et brocolis
1h 10 min
Paccheri sauce à la ricotta de brebis
20 min
Carbonara végétarienne
30 min
Linguine au pesto avec agrumes et herbes
25 min
Gratin de maccheroncini avec aubergines et tomates-cerises
30 min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40 min
Linguine à la carbonara de courgettes
30 min
Penne all’arrabbiata
20 min
Spaghettini ail, huile et tomates-cerises
25 min