Vegan Bolognese

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Vegan Cheese
  • raw cashew nuts
    85 g
  • nutritional yeast
    15 g
  • garlic powder
    2 pinches
  • fine sea salt
    ½ tsp
Sauce
  • tinned kidney beans rinsed, drained (1 x 400 g tin)
    240 g
  • olive oil
    20 g
  • garlic clove
    1
  • celery cut in pieces (3 cm)
    100 g
  • carrot cut in pieces (3 cm)
    150 g
  • onion cut in eighths
    1
  • dry white wine
    100 g
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • tomato purée
    50 g
  • ground cumin
    ½ tsp
  • dried thyme
    1 tsp
  • dried rosemary
    1 tsp
  • smoked paprika
    ½ tsp
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 321.9 kcal / 1346.9 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 33.7 g
Błonnik 8.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...