Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroot, raw, peeled and cut in pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 140 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 130 g dry white wine
- 320 g risotto rice
- 700 g liquid vegetable stock, hot
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp freshly ground black pepper or more to taste
- 15 g unsalted butter
- 150 g soft goat's cheese, cut in cubes (1 cm)
- 1 tsp fresh thyme leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2219 kJ / 530 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 73.4 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Mushroom Risotto
30min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1 godz. 10 min
Risotto with Broccoli Rabe
30min
Asparagus Risotto
45min
Courgette and Feta Risotto
30min
Beetroot risotto
35min
Pea and Mint Risotto
40min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 godz. 10 min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min
Fennel Risotto
35min