Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroot, raw, peeled and cut in pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 140 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 130 g dry white wine
- 320 g risotto rice
- 700 g liquid vegetable stock, hot
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp freshly ground black pepper or more to taste
- 15 g unsalted butter
- 150 g soft goat's cheese, cut in cubes (1 cm)
- 1 tsp fresh thyme leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2219 kJ / 530 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 73.4 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55min
Lentil Moussaka
3h 30min
Mushroom Stroganoff
30min
Mushroom Risotto
30min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1h
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1h 30min
Asparagus Risotto
45min
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30min
Courgette and Feta Risotto
30min
Pea and Mint Risotto
40min