Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
-
40
g unsalted butter, diced, frozen for 20 minutes, plus extra for greasing
lub 40 g lard, diced, frozen for 20 minutes, plus extra for greasing - 150 g wholemeal flour
- 2 Tbsp water, ice cold
- 1 pinch fine sea salt
Filling
- 1 garlic clove
- 60 g onions, quartered
- 50 g red peppers, cut in pieces
- 25 g olive oil
- 70 g courgettes, cut in pieces (1 cm)
- 50 g frozen green peas
- 50 g leeks, sliced (1 cm)
- 50 g grated mozzarella
- 10 cherry tomatoes, halved
- 120 g soy cream
- 2 large eggs
- 2 pinches fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 2 pinches ground nutmeg, or to taste
- ¼ tsp dried oregano
- 8 - 10 fresh basil leaves, to taste, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1148 kJ / 274 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetable pasta sauce
40min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 godz. 10 min
Carrot Crêpes with Tomato Sauce
1h
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10min
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1 Std. 5 Min
Vegetable Tart
1hod. 15min
Goat's Cheese Pie
1 godz. 10 min
Mushroom Parmentier
1 godz. 10 min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Tomato Pie
3 godz.
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20min
Pea and Courgette Tarts
1h