Urządzenia i Akcesoria
Beetroot Carpaccio with Burrata
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil140 g
-
white wine vinegar60 g
-
lemon juice30 g
-
Dijon mustard1 tsp
-
maple syrup15 g
-
dried basil5 tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Beetroots
-
baby beetroot trimmed800 g
-
water1100 g
-
rocket salad120 g
-
burrata cheese torn in pieces250 g
-
pomegranate seeds (opcjonalnie)2 Tbsp
-
pecan nuts (opcjonalnie) roughly chopped2 Tbsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
303.9 kcal /
1271.4 kJ
Białko
9.1 g
Tłuszcz
24.7 g
Węglowodany
12.7 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
436.8 mg