Beetroot Carpaccio with Burrata

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil
    140 g
  • white wine vinegar
    60 g
  • lemon juice
    30 g
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • maple syrup
    15 g
  • dried basil
    5 tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Beetroots
  • baby beetroot trimmed
    800 g
  • water
    1100 g
  • rocket salad
    120 g
  • burrata cheese torn in pieces
    250 g
  • pomegranate seeds (opcjonalnie)
    2 Tbsp
  • pecan nuts (opcjonalnie) roughly chopped
    2 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 303.9 kcal / 1271.4 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 24.7 g
Węglowodany 12.7 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 436.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...