Urządzenia i Akcesoria
Beetroot Carpaccio with Burrata
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil140 g
-
white wine vinegar60 g
-
lemon juice30 g
-
Dijon mustard1 tsp
-
maple syrup15 g
-
dried basil5 tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Beetroots
-
baby beetroot trimmed800 g
-
water1100 g
-
rocket salad120 g
-
burrata cheese torn in pieces250 g
-
pomegranate seeds (opcjonalnie)2 Tbsp
-
pecan nuts (opcjonalnie) roughly chopped2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
436.8 mg
Białko
9.1 g
Kalorie
1271.4 kJ /
303.9 kcal
Tłuszcz
24.7 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
12.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Creamy Mushroom Truffle Soup
50 min
Sliced Fruit Salad with Citrus Dressing
30 min
Menu: Rice with Peppers and Prawns; Fruit Salad Papillote with Ice Cream
40 min
Tomato and Bacon Spaghetti
35 min
Power Muesli
25 min
Courgetti with Bolognese Sauce
40 min
Vegetarian Spiralized Fideuá
30 min
Braised Red Cabbage with Grated Apples
1 godz. 15 min
Sliced Potato Salad with Herb Vinaigrette
45 min
Wraps with Sautéed Vegetables and Parsley Cream (TM5)
45 min
Frozen Fruit Sorbet
5 min
Cullen Skink
45 min