
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g plum tomato whole (approx. 1 small tomato)
- 60 g red onion halved vertically (approx. ½ small onion)
- 300 g new potatoes unpeeled
- 120 - 150 g courgette unpeeled, ends removed
- 60 g olive oil
- 2 tsp fine sea salt
- 2 tsp ground black pepper
- 3 garlic cloves
- 10 g fresh coriander leaves
- 3 limes finely grated zest and juice
- 4 hake fillets (approx. 100-125 g each)
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 461 kcal / 1927 kJ
- Białko
- 45 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 33 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 872 mg