Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4
cod fillets, skinless (200 g each)
lub 4 halibut fillet, skinless, boneless (200 g each) - 2 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 lemon, freshly squeezed juice only
- 50 g fresh parsley leaves
- 300 g onions, sliced (1 cm)
- 40 g olive oil, plus extra for greasing
- 2 garlic cloves
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 50 g white wine
- 1 tsp sweet paprika
- 2 pinches ground cinnamon
- 1 Tbsp tomato purée
- 50 g pitted black olives, halved
- 200 g bulgar wheat (approx. 20 minutes cooking time)
- 400 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2141 kJ / 512 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1399 mg
Alternatywne przepisy
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Greek Chicken with Orzo and Feta
2 godz.
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 godz.
Stuffed Portobello Mushrooms
45 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1 godz.
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1 godz.
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1 godz. 15 min