Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4
cod fillets, skinless (200 g each)
lub 4 halibut fillet, skinless, boneless (200 g each) - 2 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 lemon, freshly squeezed juice only
- 50 g fresh parsley leaves
- 300 g onions, sliced (1 cm)
- 40 g olive oil, plus extra for greasing
- 2 garlic cloves
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 50 g white wine
- 1 tsp sweet paprika
- 2 pinches ground cinnamon
- 1 Tbsp tomato purée
- 50 g pitted black olives, halved
- 200 g bulgar wheat (approx. 20 minutes cooking time)
- 400 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2141 kJ / 512 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1399 mg
Alternatywne przepisy
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Moroccan Chicken and Couscous
45min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30min
Stuffed Portobello Mushrooms
45min
Greek Chicken with Orzo and Feta
2 godz.
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Orzo with Salmon and Spinach
40min