Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat

Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat

4.2 63 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • cod fillets, skinless (200 g each)
    4
    4 halibut fillet, skinless, boneless, (200 g each)
  • salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • lemon freshly squeezed juice only
    1
  • fresh parsley leaves
    50 g
  • onions sliced (1 cm)
    300 g
  • olive oil plus extra for greasing
    40 g
  • garlic cloves
    2
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • white wine
    50 g
  • sweet paprika
    1 tsp
  • ground cinnamon
    2 pinches
  • tomato purée
    1 Tbsp
  • pitted black olives halved
    50 g
  • bulgar wheat (approx. 20 minutes cooking time)
    200 g
  • water
    400 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 512 kcal / 2141 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 1399 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...