Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g quinoa
- 20 g olive oil
- 700 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 300 g carrots, cut in pieces
- 450 g courgettes, cut in pieces
Dressing
- 1 garlic clove
- 30 g fresh mixed herbs, leaves only (e.g. basil, parsley)
- 40 g lemon juice
- 20 g vinegar (e.g. balsamic, cider)
- 50 g olive oil
- 2 tsp fine sea salt
- ½ - ¾ tsp ground black pepper, to taste
- 2 pinches sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1233 kJ / 295 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine and Almond Dip
20min
Sweet Potato and Courgette Frittata
45min
Mint Courgettes
30 Min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10 Min
Vegetable Oat Bake
1h 15min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1h 15min
Chickpea Gratin
1h
Sugar Free Banana Bread
1h 15min
Detox Salad
10 Min
Squash and Broccoli Salad
35min
Super Quick Broccoli Salad
5 Min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45min