Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g quinoa
- 20 g olive oil
- 700 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 300 g carrots, cut in pieces
- 450 g courgettes, cut in pieces
Dressing
- 1 garlic clove
- 30 g fresh mixed herbs, leaves only (e.g. basil, parsley)
- 40 g lemon juice
- 20 g vinegar (e.g. balsamic, cider)
- 50 g olive oil
- 2 tsp fine sea salt
- ½ - ¾ tsp ground black pepper, to taste
- 2 pinches sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1233 kJ / 295 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mint Courgettes
30 min
Super Quick Broccoli Salad
5 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 godz. 50 min
Vegetable Oat Bake
1h 15min
Beetroot Salad
10 Min
Squash and Broccoli Salad
35 Min
Sugar Free Banana Bread
1h 15min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30 min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min