Spätzle with Asparagus and Wild Garlic Cream Sauce

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • plain flour
    310 g
  • medium eggs
    3
  • whole milk
    150 g
  • sunflower oil
    70 g
  • water plus extra for boiling
    360 g
  • fine sea salt plus 1 Tbsp
    1 ½ tsp
  • asparagus cut in diagonal pieces (3 cm)
    250 g
  • pine nuts
    30 g
  • wild garlic leaves coarsely chopped
    20 g
    20 g fresh chives, coarsely chopped
  • onion quartered
    100 g
  • vegetable stock paste homemade
    1 heaped tsp
    1 cube vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • double cream
    200 g
  • red pepper deseeded, cut in pieces (2 cm)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 782.4 kcal / 3273.4 kJ
Białko 19.1 g
Tłuszcz 47.8 g
Węglowodany 71.7 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Sód 2728.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...