Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g raw cashew nuts
- 100 g sun-dried tomatoes, in oil, drained
- 2 Tbsp chipotle paste
- 2 tsp apple cider vinegar
- 1 tsp smoked paprika
- 3 tsp fine sea salt, plus 1 pinch to taste
- 2 garlic cloves
- 200 g water
- 450 g avocado (approx. 3), cut in pieces (3 cm)
- 30 g lime juice
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 pinch ground black pepper, plus ½ tsp
- 10 g olive oil
- 400 g mixed peppers (e.g. yellow, red, green, orange), halved, deseeded, cut in thin strips
- 1 tsp sweet paprika
- ½ tsp maple syrup
- 170 g tortilla chips
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2030.1 kJ / 485.2 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 1700.3 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10 min
Broccoli and Apple Salad
5min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min
Raw Asian Salad
10 min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Nectarine, Stilton and Walnut Salad with a Raspberry Vinaigrette
10 min
BBQ Jackfruit Burritos
45min
Pasta alla Nerano
40min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1h 45min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 Std. 25 Min