Curried Rhubarb and Lentil Soup

Curried Rhubarb and Lentil Soup

4.0 39 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • coriander seeds
    1 tsp
  • cumin seeds
    1 tsp
  • vegetable oil
    30 g
  • onions quartered
    150 g
  • celery stalks cut in pieces
    150 g
  • garlic cloves
    3
  • garam masala
    1 ½ tsp
  • paprika
    1 tsp
  • ground ginger
    1 tsp
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • rhubarb cut in pieces (1 cm)
    350 g
  • chana dal (yellow dried split peas)
    150 g
  • water
    700 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • brown sugar
    30 g
  • fine sea salt or to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper or to taste
    ¼ tsp
  • plain yoghurt for serving
    40 g
  • fresh coriander leaves only, chopped, for serving
    3 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12.6 g
Kalorie 1263 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 39.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...