Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de sucre en poudre
- 600 g de chair de potiron, épluché et coupé en morceaux (5-6 cm)
- 850 g d'eau
- 1 c. à café de zeste de citron râpé
- 1 c. à café de jus de citron
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 3 œufs
- 10 g de sucre vanillé
- 250 g de fromage blanc nature
- 3 - 4 pincées de sel
- 250 g de farine de blé
- 10 g de levure chimique
- 800 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2507.7 kJ / 599.4 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 48.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 145.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sirop citronnelle/gingembre
1 Std.
Paëlla aux haricots rouges
1 Std. 15 Min
Galettes à la noix de coco et au chocolat
1 Std.
Crème glacée aux noix, crumble aux agrumes et à la lavande
17h 15min
Tisane et biscotti
55min
Couscous de poissons et de fruits de mer au safran
1 Std. 25 Min
Risotto aux fruits de mer sans lactose
35 Min
Lentilles de Cilaos
50 Min
Cake au chou-fleur et aux cacahuètes
1 Std. 15 Min
Entremets fraise-framboise comme un tiramisu
40 Min
Virgin mojito à la fraise
15 Min
Ragoût de calamars aux tomates et poivrons
45 Min