Beignets sucrés au potiron

Beignets sucrés au potiron

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
17 pièces

Składniki

  • 400 g de sucre en poudre
  • 600 g de chair de potiron épluché et coupé en morceaux (5-6 cm)
  • 850 g d'eau
  • 1 c. à café de zeste de citron râpé
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 3 œufs
  • 10 g de sucre vanillé
  • 250 g de fromage blanc nature
  • 3 - 4 pincées de sel
  • 250 g de farine de blé
  • 10 g de levure chimique
  • 800 g d'huile de friture

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 145.2 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 2507.7 kJ / 599.4 kcal
Tłuszcz 48.7 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 38.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...