Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g d'échalotes
- 55 g de beurre (dont 40 g froids, coupés en morceaux)
- 200 g de vin rouge, type Floc de Gascogne (voir "Conseil(s)")
- 1 feuille de laurier
- 1 brin de thym frais
- 1 gousse d'ail
- 115 g d'eau
- 1 c. à café de fond de veau
- 25 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 494.3 kJ / 119.7 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 59 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Pains batbout marocains
1 Std.
Sfenj (beignets à la pâte levée)
2 godz. 30 min
Tartines aux légumes grillés
3h 15min
Fromage frais à la coriandre, sauce au curry
30 Min
Jus de clémentine et carotte
10 min
Msemen
40 Min
Petit gâteau à l'orange amère et à l'huile d'olive
45 Min
Simit
2h 10min
Smoothie vitaminé
20 min
Jus de fraises
10 min
Fondue au Chocolat à la Wonka
20 min