![Sauce au floc rouge et chocolat Sauce au floc rouge et chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2b31e1a23aef3fc817cd07f7af143780/Derivates/e07568fadf0a7622f7e7b4a89716a0d2cee1adeb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g d'échalotes
- 55 g de beurre (dont 40 g froids, coupés en morceaux)
- 200 g de vin rouge, type Floc de Gascogne (voir "Conseil(s)")
- 1 feuille de laurier
- 1 brin de thym frais
- 1 gousse d'ail
- 115 g d'eau
- 1 c. à café de fond de veau
- 25 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 494.3 kJ / 119.7 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 59 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Churros maison et pâte à tartiner
1 godz. 10 min
Crêpes mille trous et coulis de fraises
55 Min
Brioches roulées salées
4 godz. 45 min
Tempura de crevettes et sauce aigre-douce
30 Min
Crêpe fourrée au houmous de sésame noir
30 Min
Cocktail chaï vanille
45 Min
Pâtes aux moules et au safran
25 Min
Club sandwich brioché, coulis de framboise, chantilly vanille
2h 10 min
Tartelette sablée, pêche vapeur et chantilly aromatisée
1 godz. 10 min
Sandwichs de glace à la vanille
14 godz. 45 min
Crêpes fourrées choco-noisette
1h 55 phút
Sorbet de fruits rouges
10min