![Pain complet Pain complet](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23c50d17afddfae9b862ae5f33b128be/Derivates/7cb1013b4e60e79a5c2c8f547f8361ca501deec1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau minérale
- 50 g de levain, rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 1 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 240 g de farine T 150, et un peu pour fariner
- 5 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3858 kJ / 910 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 174 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4h 15min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Pain complet rapide
1sa 20 dk
Pain de seigle
4sa 10 dk
Mon pain de campagne maison
4h 40min
Baguette tradition
15h 25min
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Pain de campagne
3h 45min
Petits pains de seigle
12h
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Pain express au sésame
1ωρ. 15 λεπτ.
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min