Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau minérale
- 50 g de levain, rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 1 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 240 g de farine T 150, et un peu pour fariner
- 5 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3858 kJ / 910 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 174 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Petits pains aux noix
4h 30min
Baguette tradition
15h 25 min
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Baguette au sarrasin
15h 25 min
Pain moulé aux graines
3h 50min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain au levain
17 godz.
Mon pain de campagne maison
4 godz. 40 min
Ficelle de pain
4 godz. 5 min
Pain complet au muesli
4 godz. 5 min
Petits pains de seigle
12h