Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'amandes émondées
- 250 g de sucre roux
- 2 œufs
- 1 blanc d'œuf, battu
- amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 11.5 mg
Alternatywne przepisy
Purée de pois cassés (bisarra)
45 min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Gros beignets à la compote de pommes
3 Std. 40 Min
Amaretti aux amandes
25min
Pastillas au lait
1 godz. 35 min
Crêpes mille trous au maïs
1 Std. 20 Min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Café dalgona irlandais
10min
Galettes à la noix de coco et au chocolat
1h
Krachel (brioches à l’anis)
2h 45min
Les loukoums à la rose de la sorcière blanche
4 godz. 30 min
Ghoribas marocains
35min