Escargots à la pistache

Escargots à la pistache

3.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 21 godz.
10 portions

Składniki

La veille
  • d'eau minérale
    50 g
  • de lait
    50 g
  • de levure boulangère fraîche , émiettée
    8 g
  • de farine T45
    100 g
  • de farine T65
    100 g
  • de sel
    4 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • œuf
    1
Le jour même
  • de beurre de tourage
    130 g
  • farine T45, pour le plan de travail
  • de lait
    125 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • de beurre
    10 g
  • de jaune d'œuf , et 1 jaune pour la dorure
    25 g
  • de fécule de maïs
    12 g
  • gousse de vanille
    ½
  • de pâte de pistache
    35 g
  • de pépites de chocolat
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 977 kJ / 235 kcal
Białko 6 g
Węglowodany 26 g
Tłuszcz 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...