Escargots feuilletés à la pistache

Escargots feuilletés à la pistache

3.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 21 godz.
10 portions

Składniki

La veille
  • 50 g d'eau minérale
  • 50 g de lait
  • 8 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 100 g de farine T45
  • 100 g de farine T65
  • 4 g de sel
  • 30 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
Le jour même
  • 130 g de beurre de tourage
    130 g de beurre doux, (voir "Conseil(s)")
  • farine T45, pour le plan de travail
  • 125 g de lait
  • 30 g de sucre en poudre
  • 10 g de beurre
  • 25 g de jaune d'œuf et 1 jaune pour la dorure
  • 12 g de fécule de maïs
  • ½ gousse de vanille
  • 35 g de pâte de pistache
  • 50 g de pépites de chocolat

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 977 kJ / 235 kcal
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...