![Sauce caramel au café Sauce caramel au café](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ef48d38099d42b679c36dcfb7f3feff2/Derivates/46cca3ce81ee862b601d64afa8096d5b9fa07632.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre en poudre
- 100 g d'espresso, refroidi
- 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
- 30 g de beurre doux froid, en un seul morceau (6 x 4 x 1 cm env.)
- 130 g de crème
- 1000 g d'eau
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 6831 kJ / 1631 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 254 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet de fruits rouges
10p
Crème pâtissière XXL
15 min
Mojito black & white
10p
Tartine de croissant avec sauce caramel et chantilly
12h 30min
Fromage frais à tartiner
15 Std. 20 Min
Caramel liquide
35 Min
Caramel au beurre salé
1h 45min
Crème pâtissière à la pistache
30min
Nougat glacé au poivre de Sichuan
12hod. 25min
Sauce caramel
1h 30min
Curd à la framboise
15 min
Jus d'orange frais
5 min