Coupe infernale

Coupe infernale

4.0 9 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 12 godz. 45 min
8 portions

Składniki

La veille
  • de lait
    500 g
  • de sucre en poudre
    180 g
  • jaunes d'œufs
    3
  • de beurre de cacahuète (voir "Conseil(s)")
    180 g
  • d'agar-agar en poudre (2 sachets)
    5 g
  • d'eau
    500 g
  • de miel liquide
    70 g
  • de cacao en poudre non sucré
    50 g
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    100 g
Le jour même
  • d'amandes non pelées
    25 g
  • de flocons d'avoine
    20 g
  • de farine de blé
    55 g
  • de sucre en poudre
    35 g
  • de beurre froid coupé en morceaux
    50 g
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    100 g
  • de lait
    80 g
  • sauce au caramel pour le service (voir "Conseil(s)")
  • crème chantilly (opcjonalnie) pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 636.9 kcal / 2656.4 kJ
Białko 14.1 g
Tłuszcz 35.9 g
Węglowodany 59.8 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 202.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...