Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de lait entier
-
8
g de levure boulangère sèche
lub 15 g de levure boulangère fraîche - 370 g de farine de blé, et un peu pour le saladier
- 125 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de miel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 50 g de beurre doux, mou et coupé en morceaux
- 100 g d'eau
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1420.9 kJ / 339.6 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 26.4 mg
Alternatywne przepisy
Escargots à la pistache
21 godz.
Briochettes parisiennes
4j 5 menit
Biscuits à l'orange et aux noix
1j 20 menit
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3sa
Pains aux raisins
20 godz. 15 min
Brioche des rois citron et fève tonka
4j 30 menit
Pain aux céréales, abricots et figues
2h 15 min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20 min
Brioche butchy à partager
3j 50 menit
Brioche extra crémeuse
2h 15 min
Brioche feuilletée tressée
17h 45min
Brioche Nanterre
4h 15 min