![Brioche italienne Brioche italienne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9f4a3b37285d00534ab66508dd75631c/Derivates/36b471e067256faac484d1448351e71bb6c78ef1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de lait entier
-
8
g de levure boulangère sèche
lub 15 g de levure boulangère fraîche - 370 g de farine de blé, et un peu pour le saladier
- 125 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de miel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 50 g de beurre doux, mou et coupé en morceaux
- 100 g d'eau
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1420.9 kJ / 339.6 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 26.4 mg
Alternatywne przepisy
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min
Petits bonshommes aux épices
1 Std.
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Gros beignets à la compote de pommes
3h 40min
Pain cocotte
2h 20 min
Nuage au chocolat
45min
Brioche tressée
14h 40min
Bouchées aux olives pimentées
30 Min
Bagel sucré chocolat blanc et amandes
4 Std. 10 Min
Gâteau vapeur vanille, fraise, rhubarbe
1 Std. 15 Min